God, sunn og barnevennlig sjømat serveres på Senja barnefestival
Senja barnefestival skal servere god, sunn og barnevennlig sjømat som skal mette både store og små på festivaldagen.
Senja Barnefestival er glade for å introdusere vårt samarbeid med kokk Emil Nordheim. Emil jobber som kokk på Mathallen Tromsø og på Senjastua.
– Heldigvis for oss har Emil blitt med på laget og har skapt en helt egen sjømatmeny som vi serverer på Senja Barnefestival lørdag 13. juli, forteller festivalsjef Malene Paulsen.
Senja barnefestival Lyst heile natta arrangeres på Lysnes, Nord-Senja, lørdag 13. juli. Festivalen er gratis og byr på en rekke natur- og kulturopplevelser og aktiviteter. Klikk her for å lese hele programmet.
Emil har likt å lage mat fra en ung alder, og allerede som 5-åring var han ivrig å hjelpe til på kjøkkenet på Silsand der han vokste opp. Omelett var hans spesialitet som barn, og den fikk han lage helt alene på kjøkkenet.
Husmannskost og fisk er viktig for Emil.
– Jeg synes det er flott at Senja barnefestival ønsker en meny som fokuserer rundt råvaren vi har i havet rundt oss. Det skal være både sunt og godt, ingen skal ha dårlig samvittighet etter å ha spist god mat, sier Emil.
Han har laget en spesialmeny til Senja barnefestival, som både små og store vil like og bli mette av:
Fiskeburger med grovt brød
Bolinhos – klippfiskboller med chilimajones
Kremet fiskesuppe med mye god smak
Emil tror bolinhos blir å være favoritten blant de yngste på festivalen, hvem liker vel ikke sprøstekt mat?!
Trenger du skyss til festivalen? Vi setter opp gratis buss fra Finnsnes og Gibostad. Klikk her for å melde deg på.
FISKEBURGERE: Vi ble med på kjøkkenet da Emil laget fiskeburgere til den store gullmedaljen. Sjømat står på menyen under Senja barnefestival.
HJEMMELAGET: Kokken Emil lager all mat fra bunnen - det blir en velsmakende sjømatmeny under Senja barnefestival.